Bugun...



Kumluca'da yörük göçü coşkusu yaşandı

25.Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Yörük Göçü etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 17:14

Kumluca'da yörük göçü coşkusu yaşandı

25.Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Yörük Göçü etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
 
Gödene Caddesi’nden başlayıp, Orhan Okulu Caddesi’ndeki Yörük Obalarına kadar süren Yörük Göçü etkinliğine; Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Seçim İşleri Başkanı Adnan Tufan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Muhtar Mahramlı, Demokrat Parti Önceki Dönem Konya Milletvekili ve Önceki Dönem Teşkilat Başkanı Mehmet Yavuz, Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Mahmut Çil, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyeleri Mehtap Sıddı Emirmahmutoğlu ve Sefer Baylan, Demokrat Parti Kumluca İlçe Başkanı Ramazan Hoyrazlı, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Özgür, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ömer Tekin, Belediye Başkanları, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ve Kumlucalı vatandaşlar katıldı.
Halkın Yoğun Katılım Gösterdiği Yörük Göçünde 38 Mahalle Yer Aldı
 
Büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleşen Yörük Göçü etkinliğine 38 mahallenin yanı sıra, Kumluca Ziraat Odası ve Kumluca Meslek Yüksekokulu da katılım gösterdi. Vatandaşlar Yörük Göçünde; at, eşek, deve ve köpekleriyle kortej yürüyüşü yaparak Yörüklerin yaşayış tarzlarını, günlük hayatta kullandıkları araç gereçleri, ulaşım şekillerini ve yemek kültürlerini canlandırdılar.
 
Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu: ‘’25. Tarım ve Seracılık Festivalimizin startını Yörük Göçümüzle verdik. Yörük kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla, etkinliğimizi düzenliyoruz. Konserlerimiz ve Yağlı Pehlivan Güreşlerimizle güzel bir festival ortamı yaşıyoruz’’ dedi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; ‘’Güzel bir günde Kumluca’dayız. Festivalimize katılmak için buradayız. Kumluca’mız Türkiye’nin önemli bir noktası. Devraldığımız değerleri ve geleneklerimizi yarına taşımak adına birlikteyiz. Festivalimize emek veren tüm herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
Baharın ve Yazın Müjdecisi Yörük Göçünü Gerçekleştiriyoruz
 
Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir; ’’Yörük Göçü, bölgemiz için önemli bir etkinlik. Vatandaşlarımız, baharın ve yazın müjdecisi olarak görüyor. Yıllar öncesinde insanlarımız, ovalardan dağlara göçtü. Bugün hayvanlarını götürdüğü ve orada kaldığı bir günün başlangıcı. Bütün mahallelerimizin katılımıyla bugünü coşkuyla kutlayacağız’’ dedi.
Mehmet ALPTEKİN /  KUMLUCA 
 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI