Bugun...


Tiyatro oyuncusu Osman Karakoç ANSİAD’ın konuğu oldu
Tarih: 30-05-2024 17:18:11 Güncelleme: 30-05-2024 17:18:11 + -


FranklinCovey Eğitmeni & Tiyatro Oyuncusu Osman Karakoç, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı faaliyet dönemi 9. Olağan Toplantısı’nın konuğu oldu. “Liderlikte Hikâye Anlatım Sanatı” başlığıyla düzenlenen toplantı, 28 Mayıs 2024 Salı günü Akra Otel’de gerçekleşti. Konuşmasında hikaye anlatımının önemine dikkat çeken Karakoç, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere en etkili liderler yaşadıklarını hikayeleştirerek anlatabilen liderlerdir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 30-05-2024 17:18

Tiyatro oyuncusu Osman Karakoç ANSİAD’ın konuğu oldu

FranklinCovey Eğitmeni & Tiyatro Oyuncusu Osman Karakoç, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı faaliyet dönemi 9. Olağan Toplantısı’nın konuğu oldu. “Liderlikte Hikâye Anlatım Sanatı” başlığıyla düzenlenen toplantı, 28 Mayıs 2024 Salı günü Akra Otel’de gerçekleşti. Konuşmasında hikaye anlatımının önemine dikkat çeken Karakoç, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere en etkili liderler yaşadıklarını hikayeleştirerek anlatabilen liderlerdir” dedi. 
 
Antalya Eğitim ve Araştırma Vakfı (ANTEV)’in Başkanı Av. Gülen İkizoğlu’nun, konuşması ile başlayan toplantıda İkizoğlu, ANTEV’in yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. ANTEV’in bugüne kadar 5 binden fazla öğrenciye burs verdiğini hatırlatan İkizoğlu, ANTEV arkasında büyük holdinglerin olduğu bir vakıf değildir. ANTEV’in büyük organizasyon şemaları ve dev bütçeleri yok. Profesyonel yönetimin gerektirdiği dev maaşların içinde bulunduğu dev giderleri de yok. ANTEV’in yönetimi hiçbir ücret alınmadan minimum gider politikası ile yürütülüyor. Vakfın emek ihtiyacı için yöneticiler özel hayatlarından fedakarlık ederek zaman ayırıyorlar” ifadelerini kullandı.  
 
“ANTEV’e neden burs verilmeli?”
 
ANTEV’e neden burs verilmesi gerektiğini anlatan İkizoğlu, “ANTEV’e bağışta bulduğunuzda yaptığınız bağışın genel giderlere değil, gerçekten eğitim faaliyetlerine harcandığını bilecek olacaksınız. Bir öğrenciye burs mu vermek istiyorsunuz? Hazırladığımız burs hesabınızla on ay boyunca bir öğrenciye ayda 1.000 TL burs vererek bir öğrencinin eğitimine katkıda bulunabilirsiniz. ANTEV’in geliştirdiği sosyal sorumluluk projelerine destek mi olmak istiyorsunuz? Örneğin, geçtiğimiz yıl 6 Şubat depreminde aile fertlerinden en az birini kaybeden öğrencilerimize bir yıl süre ile deprem destek bursu verdik. Onlarla birebir görüşmeler yaptık. İhtiyaçları doğrultusunda ücretsiz psikolojik destek verdik. Enkazda eğitim materyallerini kaybeden öğrencilere eksiklerini gidererek destekte bulunup onlara yardım yaptık. Bizimle iletişime geçerek bu şekilde sosyal sorumluluk projelerinde de bize destek verebilirsiniz. Özel günlerde çelenk hizmeti veriyoruz. Sizler için toplu satış kampanyaları hazırladık. Bizden çelenk alarak ANTEV’e destek olabilirsiniz. Ayrıca, bağış kartlarımızdan alarak sevdiklerinize iyilik edebilirsiniz” dedi. 
 
İkizoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tüm vakıf ve derneklerden farklı olarak ANTEV’de neye bağışta bulunacağınızı seçme özgürlüğünüz var. İpler sizin elinizde. Bizi diğer vakıflardan ayıran diğer bir özelliğimiz de biz size hesap veriyoruz.  Verdiğiniz bağış karşılığında burs verdiğiniz öğrencilerin bilgisini veriyoruz. Bu sayede siz bir öğrenciye bizzat destek olmuş oluyorsunuz. Ayrıca, bursiyerinizi de kendiniz de seçebiliyorsunuz.
 
ANSİAD toplantısının başkanlığını yapan ANSİAD Üyesi & AKE Asansör Yürüyen Merdiven Sist. Gen. Müd. Yrd. Canan Keskin Gürkan, hikâye anlatıcılığının önemine vurgu yaptı. Gürkan, “Her yıl girişimcilik haftasında gerçekleştirdiğimiz ‘ANSİAD Tecrübe Paylaşımları’ etkinliğinde aslında her birimiz birer hikaye anlatıcısıyız. Kendi kariyerimizi ve yaşamlarımızı her birimiz okullara giderek genç meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu konuyla ilgili Osman Karakoç’un ANSİAD toplantısına katılımından çok mutlu oldum. Genç, dinamik ve son zamanlarda gündemde olan konuları birlikte değerlendireceğiz” 
 
“Her liderin çantasında bir hikaye çantası olmalıdır”
 
“Ölüm konusunda sonra insanların yaşadığı en büyük korku toplumun önünde konuşmaktır” diyen Osman Karakoç, “Hikayeler ilham verir. Her liderin çantasında bir hikaye çantası olmalıdır. Çünkü, liderlik denilen şey ilham vermektir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere en etkili liderler yaşadıklarını hikayeleştirerek anlatabilen liderlerdir” dedi.   
 
Karakoç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Araştırmaya göre, en önemli liderlik yetkinliği birincisi hikaye anlatıcılığı, ikincisi değişim yönetimi, üçüncüsü finansal okuryazarlık ve iletişim becerileri diye devam ediyor. Hikaye anlatıcılığı çok etkili ve güçlü bir kavramdır. Neden? Çünkü, hikaye anlatan liderler ve anlatmayan liderler arasında şu şekilde bir fark keşfediliyor: Hikaye anlatan liderlerin iki gün sonra dinleyicilerine sorulduğunda anlattıkları konunun % 60’ı akılda kalıyor. Hikaye anlatmayan liderlerin iki gün sonra dinleyicilerine sorulduğunda ise konunun %13’ü akılda kalıyor. Adam Fawer’ın şöyle bir sözü var: ‘'İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur; ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz.' İnsanlar sizin onlara hissettirdiklerinizi asla unutmuyorlar. Etkili liderler olarak elimizde empati diye bir güç var. Empati kuran liderler ekipleri ile etkili bir diyalog kurabiliyorlarken kurmayan liderler ise ekiplerinde sürekli eksik arıyor” 
 
Hikaye anlatıcılığının 70 bin yıllık bir mevzu olduğunu söyleyen Karakoç, “Sapiens kitabında Yuval Noah Harari ‘Bizim neslimizi ayakta tutan şey tecrübe aktarımıdır’ diyor. Bizi ‘Neandertal’den ayıran şey hikaye anlatma kabiliyetimizdir. İnsanın en güçlü yanı hikaye anlatıcılığıdır. Bizler tecrübe aktarımı sayesinde hayatta kalmışız. Bugün de ekiplerimizin neye ihtiyacı var? Bizim tecrübelerimizi dinlemeye ihtiyacı var. Yaşadıklarınızı, normlarınızı, teknik bilgilerinizi tabii ki dinleyip anlayacaklar. Sizin hikayeniz, sizin yaşadıklarınız onlara ilham verecek. Bizler aslında birbirimizle hikayelerimiz ile bağ kuruyoruz. Liderler geldikleri konumlara bir günde gelmiyorlar. Bu tecrübeler hikayeleştirilerek aktarılmadıkça maalesef yeni mezun olan Z kuşağı diyor ki ‘Beni hemen CEO yap!’ Çünkü, zorluklar ona anlatılmadığı için bilmiyor.  Bu süreçte yaşanılan zorluklar, alınan sorumluluklar, geçilen yollar onlarla paylaşılmamış ki. Bu konuda en büyük sıkıntımız kuşaklar arası çatışmadır” şeklinde konuştu. 
 
ANSİAD 9. Olağan Toplantısı” ANSİAD Başkanı Ercan Özbek’in toplantının başkanlığını yapan ANSİAD Üyesi Canan Keskin Gürkan ile birlikte konuğumuz Tiyatro Oyuncusu Osman Karakoç’a’a günün anısına hediye takdiminin ardından sona erdi.





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI