Bugun...



Manavgat güreşlerinde muhteşem açılış

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Manavgat Belediyesi’nin düzenlediği muhteşem bir kortej ve açılış töreniyle başladı.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2024 15:46

Manavgat güreşlerinde muhteşem açılış

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Manavgat Belediyesi’nin düzenlediği muhteşem bir kortej ve açılış töreniyle başladı.

Büyük bir coşku ile gerçekleşen açılışa, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem,  CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Cw Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı, Başpehlivanlar Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Yusuf Can Zeybek, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Mustafa Taş, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar katıldı.  

Demokrasi Bulvarı'ndan başlayarak Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar devam eden kortej renkli görüntülere sahne olurken, Manavgat Belediyesi Bando Takımı ve davulcular eşliğinde büyük bir Türk bayrağı taşındı

Manavgat'taki Ilıca Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek güreşlere bu sene rekor katılım sağlandı. 74 Başpehlivan olmak üzere tüm boylarda toplam 2083 güreşçi yarışacak. 11 Mayıs Cumartesi günü alt boyların müsabakalarıyla başlayacak olan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri, pazar günü yapılacak Başpehlivanlık müsabakasıyla sona erecek. 

 “Dünya bizi izler hale gelene kadar tüm Türkiye bizi izleyecek”

Yürüyüşün ardından Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara. iki gün sürecek güreşler hakkında görüşlerini dile getirdi. Kara “Gerçekten iddialıyız. Yola çıkarken Manavgat’a sporu sevdireceğiz, herkesi mutlu edeceğiz dedik. Bu güreş organizasyonumuz halkımızın mutlu olması için ilk adımımız olacak. Türkiye’nin dört bir yanından tarihi bir katılımla pehlivanlarımızın ve güreş severlerimizin burada olması bizi gerçekten çok mutlu etti. Türkiye’ye ve Manavgat’ımıza yakışır bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Manavgat güreşlerinden sonraki hedefimiz Manavgat’a Kırkpınar Altın Kemerini getirmek olacak. Pehlivanlarımız ve biz bu azimle çalışıyoruz. Bu saatten sonra az konuşacağız çok çalışacağız. Herkese tekrardan hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Lig finali Elmalı’da yapılacak

Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’yle başlayacak olan CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi; 1-2 Haziran'da Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 22-23 Haziran'da Kocaeli Sekapark Yağlı Güreşleri, 20-21 Temmuz’da Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri, 16-17-18 Ağustos’ta Balıkesir 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri ile devam edecek. Şampiyon, 6-7-8 Eylül'de 672. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde belli olacak.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI