Bugun...



Çanakkale Zaferi"nin 109. yıldönümünde Antalya Devlet Opera ve Bale'den anlamlı konser

Kurtuluş mücadelesinin temellerini atan, şanlı tarihimizin isimsiz kahramanları Çanakkale Şehitleri; Anadolu insanının yaşanmışlıklarıyla ilmek ilmek dokunan türkülerin yer aldığı “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri”yle anılacak.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2024 17:53

Çanakkale Zaferi

Kurtuluş mücadelesinin temellerini atan, şanlı tarihimizin isimsiz kahramanları Çanakkale Şehitleri; Anadolu insanının yaşanmışlıklarıyla ilmek ilmek dokunan türkülerin yer aldığı  “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri”yle anılacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve binlerce askerimizin şehit olma pahasına kendini düşünmeden cepheye atıldığı, istila altındaki Anadolu toprağını karış karış koruduğu Çanakkale Zaferi, 109. yıl dönümünde “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri” ile anılacak. Antalya DOB Sanatçılarının hayat vereceği ezgilerin yer aldığı konser, 18 Mart 2024 Pazartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi  Opera Sahnesi’nde saat 20.30’da gerçekleştirilecek.  
Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümünde gerçekleştirilecek konserde Ahmet Adnan SAYGUN’un bestelediği “Bozlak” ve “Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13” eserleri, düzenlemesi Onur ALTIPARMAK’a ait “Ah Bir Ateş Ver, Manastır’ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları”, düzenlemesi Ahmet Sait KARABULUT’a ait “Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü”, düzenlemesi Sayram AKDİL’e ait “Efem” anonim türküleri  ve “Aynalı Beşik, Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen” türküleri seslendirilecek.
Türkülerden Gönüllere Uzanan Bir Yol
18 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri”nde Antalya Opera ve Balesi sanatçıları: Soprano; Semiha D. BORAN ve Sema ÇAVUŞOĞLU, Mezzo Soprano Tuğçe OĞUZÜLGEN, Tenor; Erdi C. AYBAŞ ve Devrim DEMİREL, Bariton Ümit B. TEKİNAY ve Bas Şafak Güç  solist olarak yer alacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro Şefi Mahir Seyrek’in Koro Sanatçılarını yöneteceği konserde, Demet Emen (Keman), Dilan OĞUZ (Flüt), M. Doğuş ÜNVER (Bendir), Onur ALTIPARMAK (Piyanist), A. Sait KARABULUT (Piyanist) ve Halis IŞIK (Bağlama) sanatçılara eşlik edecek.
“Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri”nin biletleri Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, Antalya Opera ve Balesi gişesi haftaiçi ve cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arası ve temsil günleri temsil bitiş saatine, Cumhuriyet Meydanı gişesi her gün 08.30-20.00 saatleri arasında açıktır. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR/SANAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI