Bugun...


"Şafağa Giden Yol" Gutenberg etiketiyle raflarda!
Tarih: 21-05-2024 19:39:49 Güncelleme: 21-05-2024 19:39:49 + -


Kölelik karşıtı edebiyatın kültleşmiş romanlarından Tom Amca’nın Kulübesi’ne ilham veren savaşçılardan biri olan Josiah Henson’ın gerçek hayat hikâyesini konu alan Şafağa Giden Yol, İnkılâp Kitabevi’nin yepyeni markası Gutenberg tarafından yayımlandı.

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2024 19:39


Kölelik karşıtı edebiyatın kültleşmiş romanlarından Tom Amca’nın Kulübesi’ne ilham veren savaşçılardan biri olan Josiah Henson’ın gerçek hayat hikâyesini konu alan Şafağa Giden Yol, İnkılâp Kitabevi’nin yepyeni markası Gutenberg tarafından yayımlandı.

 

İnkılâp Kitabevi’nin yepyeni markası Gutenberg etiketiyle okurlarıyla buluşan Şafağa Giden Yolsiyahi bir köle olarak doğduğu yaşamında verdiği özgürlük mücadelesi ve kölelik kurumunun kaldırılmasında oynadığı rolle adını insanlık tarihine yazdıran Josiah Henson’ın hayat hikâyesini anlatıyor. 

 

Acı Dolu Bir Yaşam Zaferle Taçlanıyor

 

18. yüzyılın son çeyreğinde siyahi bir köle olarak doğan ve kırk yıl sonra özgürlüğünü bizzat elde eden Josiah Henson’ın kendi elleriyle yarattığı şafağa ulaşmasının görkemli ama yürek burkan hikâyesini anlatan Şafağa Giden Yol, Jared A. Brock’un etkileyici anlatımıyla okurla buluştu. Henson’ın bir yandan büyük acılarla geçen bir yandan da zaferle taçlanan uzun yaşamına odaklanan eser, Amerika’nın vahşi kölelik yıllarının da sarsıcı bir anlatısını sunuyor. Türkçeye Halil Doğan Aydoğan tarafından kazandırılan Şafağa Giden Yol, İnkılâp Kitabevi’nin yepyeni markası Gutenberg etiketiyle okurla buluştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI