Bugun...



AKDENİZ-PA Türk Grubu heyeti Braga'da

Antalya Milletvekili Atay Uslu Başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz-PA Türk Grubu heyeti Akdeniz-PA’nın 18. genel kurul toplantısı için Portekiz’in Braga şehrinde.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 19:12

AKDENİZ-PA Türk Grubu heyeti Braga'da

ATAY USLU: AKDENİZ-PA TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN ÇALIŞMALARI ÖDÜLLENDİRİLDİ, GURURLUYUZ. 
Antalya Milletvekili  Atay Uslu Başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz-PA Türk Grubu heyeti Akdeniz-PA’nın 18. genel kurul toplantısı için Portekiz’in Braga şehrinde.
 
Toplantıya ülkemizi temsilen TBMM Akdeniz Parlamenter Asamblesi Başkanı ve AK Parti Antalya  Milletvekili Atay Uslu ile birlikte AK Parti, MHP, CHP ve DEM Partisinden oluşan milletvekilleri katılıyor. 
 
Atay Uslu Uluslararası toplantı ile ilgili şu bilgileri verdi: 
 
“Toplantımızın gündemi güvenlik ve terör tehditleri, yapay zekâ, göç ve göçmenler, insan ticareti ile mücadele ve çevresel işbirliği ve tatbiki Filistin ve Gazze’deki katliam.
 
Gazze önemli bir başlığımız: Gazze’de çocuklar, bebekler, siviller ve Filistin Halkı en ölümcül silahlarla ve açlıkla, susuzlukla katlediliyor. Soykırım suçu işleyen İsrail’i ve destekçilerini kınıyoruz. 
Barışın sağlanması ve Filistin halkının haklarının verilmesi, 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin Devleti’nin tanınması hususunda Uluslararası toplumu hareket geçmeye davet ediyoruz.  Gazze’nin hesabı sorulmalıdır, katiller hesap vermelidir. Bu konudaki Milletimizin ve Ülkemizin görüşlerini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarını  32 ülkeden gelen yaklaşık 110 milletvekilinden oluşan Akdeniz-Pa heyeti ile paylaşacağız. 
 
Ayrıca 2022-2023-2024 yılında ödüle layık görülen ülke ve projeler, AKDENİZ PA 18'inci Genel Kurulu esnasında açıklanacak ve ödülleri takdim edilecektir. Komisyon olarak aday gösterdiğimiz Türkiye’nin farklı çalışmaları Akdeniz-PA Genel kurulu tarafından ödüllendirildi, gururluyuz. 
 
2022 2023 VE 2024’DE AKDENİZ-PA’DAN TÜRKİYE’YE 3 ÖDÜL
 
Bu kapsamda sıfır atık projesi, 2022 yılında Akdeniz-PA mükemmeliyet ödülüne layık görülmüştü.  Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde yürütülen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hem çevreyi koruma hem de israfı önleme içerikli SIFIR ATIK PROJESİ ödülü bu genel kurulda takdim edilecek. 
 
Akdeniz-PA 'nın 2023 yılında Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak geliştirdiği “HAYDİ” mobil ihbar uygulaması ödül almaya hak kazanmıştı. 
 
2024’DE AKDENİZ-PA’DAN AFAD’A ÖDÜL
Akdeniz-PA 2024 yılı itibariyle ise, doğal veya insan kaynaklı felaketler sırasında insani yardımın harekete geçirilmesi ve ulaştırılması için çaba gösteren kişi ve kuruluşların ödüllendirileceği duyurmuştu. Konuya ilişkin ülkemizi temsilen AFAD’ı aday göstermiştik. Türkiye’nin insani yardımları özellikle Gazze yardımları için AFAD Başkanlığımız ödüle layık görüldü. 
 
Braga’da gerçekleşecek genel kurulda Sıfır Atık, HAYDİ Mobil uygulaması AFAD ödüllerini de  alacağız.  Ödül törenine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’de  katılacaklar ve ödülleri Ülkemiz adına alacaklar. 32 ülkenin temsiliyetinin olduğu Akdeniz-PA tarafından Ülkemizin çalışmalarının ödüllendirilmesini önemsiyoruz, bu güzel çalışmalarda yer alan Bakanlıklarımızı, kurumlarımızı kutluyoruz.“






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI