Baş dönmesi, nöroloji kliniklerinde sık karşılaşılan şikayetlerden birini oluşturuyor. Çoğu zaman altında önemli bir hastalık bulunmayan ve kendiliğinden düzelen bir belirti olarak ifade ediliyor.
Serinlerken kanserden de korunun...
Ota Tıp Merkezi’nden Uzman Dr. Tülay Akvardar; yazın vücudunuzun kaybettiği sıvı miktarın ... »»
Toplumun yarısı uykusuz...
Yaşamın en azından 1/3’ü uykuda geçiyor. Uykusuzluk toplumun neredeyse yarısını etkileyen ... »»
Çocuğunuzu doktora götürmek için hastalanmasını beklemeyin!
Gelişmekte olan ülkelerde doğan her 20 çocuktan 1 tanesi 5 yaşına gelmeden tıbbi olanaklarla ... »»
Büyük memeli erkekler jinekomasti hastası olduğunu bilmiyor
Özellikle yaz aylarında ince giysiler giyemeyen, denize-havuza rahatlıkla giremeyen, psikilojik b ... »»
1 2 3 4 5
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.
Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Ferşat Muhacir Antalya Anadolu Hastanesinde göreve başladı
BSK Lara Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Melih Kültür, yaz aylarında sıklıkla rastlanan güneş çarpmaları ve koruyucu önlemler ile ilgili bilgi verdi.
BSK Lara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özden Göl çocukları yazın tehlikelerinden korumak için dikkat edileceklerle ilgili bilgi veriyor.
BSK Lara Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Suna Doğankaya yaz aylarında çocukların beslenmesi ile ilgili bilgi ve sağlıklı beslenmeleri için örnek öğün verdi.
BSK Lara Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Leyla Ersözlü yaz sıcaklarında hamilelere daha rahat bir dönem geçirmeleri için faydalı bilgiler verdi.
Kendinize en uygun diyet programınızı oluşturmanız için birçok diyet seçenekleri uygulayan OTA Güzellik Merkezi; sağlıkla kilo vermek isteyenlere yepyeni bir diyet sistemi öneriyor.
Hayatınızın en önemli kararlarından biri… En heyecanlı olduğunuz ve merakla beklediğiniz bir dönem… Evlilik kararı verirken ya da evliliğinizi sürdürürken nelere dikkat etmeniz gerekir? RandevuAl.com üyesi psikologlardan Uzman Psikolog Erhan Özden, evliliklerin büyük ölçüde evlilik öncesi süreçte inşa edildiğini söylüyor.
“Hekimlerin Hukuki Sorumlulukları ve Sigorta Malprastik Sigorta Sistemleri ve Hekim Hakları” konulu panelde konuşan Yrd. Doç Dr. Haluk Özsarı, önümüzdeki 7-8 yılda hekimlere açılan dava sayısında patlama yaşanacağını kaydetti.
Asbest Maruziyeti Ülkemiz İçin Ne Düzeyde Sorundur?” başlıklı oturumda konuşan TTD Eski Başkanı Prof. Dr. İzzettin Barış, asbestin yol açtığı en önemli hastalık olan akciğer zarı ve karın zarı kanseri “Mezotelyoma” konusunda bilgiler verdi.
“Göğüs Deformiteleri’nde Minimal İnvaviz Cerrahi” başlıklı oturumda Avrupa’da en geniş Nuss prosedürü serisine sahip olan Danimarka’dan Prof. Dr. Hans Pilegaard, bu prosedürde yaptığı uygulamaları ve 740 olguya ulaşan serisini sundu.
“Küresel Isınma - Hava Kirliliği ve İnsan Sağlığı” başlıklı oturumda konuşan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bayram, ‘küresel ısınmanın, akciğer sağlığına etkileri’ne değindi.