Almanya Ruhr 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'a sipariş edilen ‘İstanbul Senfonisi’nin dünya prömiyeri 13 Mart’ta Dortmund’da yapılacak.
Avrupa Birliği’nin Kültür Köprüleri programı çerçevesinde Antalya’da düzenlenen“Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri” kapsamında Avusturyalı !DELADAP Grubu 4 Mart 2010 Perşembe günü saat 20.00’de AKM Aspendos Salonu’nda bir konser verecek.
TürkiyeSevdası'nın 351.Tanıtımı için 12-14 Şubat 2010 Tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Tüyap Turizm Fuarı'nda Akşehir standını da ziyaret eden Dağların ve Çobanların Şairi Bizim Hikmet dünyanın merkezindeki canlandırmada Nasrettin Hoca ile görüşmüştü.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu, AKM Perge Salonu’nda Antalyalılara unutulmaz bir konser verdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) efsane oyunu Aşk Grevi, 6 yıl aradan sonra “Barış İçin Aşk Grevi” adıyla yeniden Antalyalı sanatseverlerle buluştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni başlattığı bir projeyle gazetecilerin fotoğraflarını sergileyecek. Projenin ilk sergisinde, sanatçı Fikret Otyam ve eşi Filiz Otyam’ın fotoğrafları 4 Mart’ta Antalyalılarla buluşacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor” projesi meyvesini veriyor. Proje kapsamında tiyatro dersleri alan kadınlar, “Bir evet iki hayır arasında yaşam” adlı ilk oyunlarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sahnelemek için aralıksız çalışıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanatı halkla buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Can Gürzap ve Nurseli İdiz’in sahnelediği ‘Evliliğe Gelinceee!’ adlı oyunu Antalyalılarla ücretsiz buluşturdu. Antalyalılar oyuna büyük ilgi gösterdi.
İstanbul Beylikdüzü, TÜYAP Turizm Fuarı'ndaki standları ziyaret eden dağların ve çobanların şairi "Bizim Hikmet", dünyanın merkezindeki Akşehir standında ziyaret ettiği Nasrettin Hoca'ya "Okuyar" diyerek Türkiye Sevdası verdi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği İcra Heyeti 27 Şubat 2010 Cumartesi saat 20.00’de AKM Perge Salonu’nda halk müziği konseri düzenleyecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuarının baş yapıtlarından müziğini Minkus’un bestelediği Petipa’nın koreografisini yaptığı La Bayadère Balesi’nin prömiyerini 20 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriyor.