Korkuteli Zabıta’yı kandıramadılar
24.02.2010

Yankesicilik ve hırsızlık gibi çok sayıda sabıkası olan iki kadın, kılık değiştirseler de bu kez Korkuteli Belediye Zabıtası’ndan kaçamadı. Şalvar giyip başına yazma örten şüpheli kadınlar, Pazar kalabalığından dilencilik yaparken veya müşteri gibi davranırken zabıtalara yakalandı

Korkuteli’nde kurulan Çarşamba Pazarı’nda kalabalıktan yararlanmak isteyen iki şüpheli kadın Korkuteli Belediye Zabıta ekiplerinden kaçamadı. Zabıta ekipleri dilencilik veya yan kesicilik iddiası ile şüphe üzerine gözaltıma aldıkları Leyla U. ve Ceylan S. İsimli kadınlar, üzerinde şalvarla yakalandı ancak sonradan kılık değiştirdikleri ortaya çıktı. Köylü kılığından çıkan kadınların sonradan manken gibi ortaya çıkmaları zabıtayı da şaşırttı. Büyük bir vurgun yapsalardı kılık değiştirerek iz kaybettirecekleri iddia edildi.

Üst aranması yapılırken kılık değiştirdiklerini tespit ettiklerini belirten Zabıta Amiri Yusuf Demirkaya, “Ekiplerimizin Pazar içinde şüphe ve icraat başında yakaladıkları kadınlar, üst aranmasında altlarında kot pantolon çıktı ve başlarındaki örtüyü çıkarınca maksatları belli oldu. Gerekli takibatı yaptık ve Polis Merkezi’ne sevk ettik. Burada yapılan sorgulamada ise yankesicilik ve hırsızlık gibi çok sayıda adi suçlardan sabıkaları olduğu anlaşıldı. İşlemlerinden sonra şehir dışına bıraktık” şeklinde konuştu.

Bu tür kılık değiştirme, nitelikli ve planlı yankesicilik ile hırsızlık zanlısı kişilere dikkat edilmesi için uyaran Zabıta Amiri Yusuf Demirkaya, “Kılık değiştirerek Pazar içinde veya kuyumcu gibi işyerlerine tırnakçılık maksadı ile gelen kişilere dikkat edilmeli. Bu tür kandırmaca eylemlere aldanmayın. İlçe merkezinde ve özellikle kurulan pazardaki kalabalıktan yararlanmak için geldikleri Çarşamba günleri bu şekildeki şüpheli kişileri ihbar edin. Zabıta ekipleri gerekeni yapacaktır” dedi.

Nazilli doğumlu ve Salihli İlçesi’nden Korkuteli’ne geldikleri anlaşılan Leyla U. ve Ceylan S. kadınlar kocalarını suçladı. Leyla U. ve Ceylan S. “Bizi kocalarımız bu işe sürüklüyor. Onların yüzünden bu işlere bulaştık” diye yakındılar. Çok sayıda sabıkaları olmasına rağmen suç işlemeye devam eden Leyla U. ve Ceylan S. rahat tavırları ile dikkat çekerken, kılık değiştirdikleri şalvarları da göstermekten çekinmediler ve kendilerinin savunarak, kirli şalvar ile yazmaları satmak için geldiklerini söylediler.
Sedat Temel
Tarihi : 24.02.2010
Haber Grubu : Korkuteli
Haber Arşivi : arşiv
Bu haber 118 kişi tarafından okunmuş, 0 kişiye tavsiye edilmiş ve 0 okur tarafından yorum eklenmiştir.

Yorum Ekle Tavsiye Et Yazdır Ana Sayfa
Konuyla İlgili Diğer Haberler
Pehlivanlar Kırkpınar’a hazırlanıyor
Annesinin böbreğiyle sağlığına kavuştu
Korkuteli’de Demokrat Parti İlçe Kongresi yapıldı
İhracat, kayısı fiyatlarını artırdı
Korkuteli’de tarihi eser operasyonu
Hafızlık kursunu başarıyla tamamladı
Taşkesik köyünde “10. Akpınar Yayla Şenliği”
ÖSS ve OKS birincileri ödüllendirildi
Korkuteli OKS birincisi Serdar Mücahit Yılmaz oldu
Yapı Kredi Korkuteli şubesi açıldı
Minik Mehmet’in dramı
Suyun israf edilmemesi için hutbe okutuldu
Trafo hırsızları köyü susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı
Korkuteli’de trafik kazası: 3 ölü
Korkuteli’de elektrik kesintisi
Korkuteli’de Kuran’ı Kerim Konferansı
Korkuteli Belediye Başkanı kızının nikahını kıydı
Vişne dalında kaldı
Korkuteli’de yangın uyarısı
Tutuklu Bozova Belediye Başkanı tahliye edildi
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.
`Korkuteli` Haber Grubuna Eklenmis En Son Haberler
Avdan Köyü Şenliklerinde Kıyafet Yardımı
Başkandan Turnuva’ya destek
Bir maden ocağı tepkisi daha
Gençlik kolları Mayıs ayı ilçe divanı
Korkuteli'de Asr-ı Saadet heyecanı
Korkuteli Mayıs ayı Danışma Meclisi Toplantısı
İl Genel Meclisi Üyeleri köy turlarına devam
Gökçe: “Allah affetsin”
Başkan Çoban esnaf ziyaretinde
Her yerde HES var!
Köylüler HES'e karşı birleşti
Muhtarlardan İl genel meclisi üyelerine çağrı
İmecik Yaylası’nda şenlik hazırlığı
Korkuteli YÖREX’le markalaşacak
Öğrencilerden itfaiye erlerine tam not
Saadet partisi gençlik kolları gül dağıttı
Maliye’den Korkuteli Belediyesi’ne teşekkür
Başpehlivan Ali Gürbüz Ata yurdunu unutmuyor
Belediye binlerce liralık masraftan kurtuldu
“Hiç bir MHP’li Belediye Başkanımız bizi utandırmadı”
"Zabıta’yı kandıramadılar" Hakkındaki Yorumlar