Güncel Alacak davası otel boşalttırdı
01.07.2009

Antalya'da, 300 kişinin kaldığı bir otel, alacak anlaşmazlığı nedeniyle boşaltılarak müşteriler başka otellere yerleştirildi. Birkaç saat sonra anlaşma sağlanması üzerine de eşyalar yeniden otele taşındı.

Edinilen bilgiye göre, işadamı M.Y., 200 bin liralık borcunu 11 yıldır ödemediği gerekçesiyle Beldibi'nin eski muhtarlarından M.T.'ye karşı açtığı davayı kazandı.
M.T.'nin 3 yıldızlı Club Villa Diana Oteli'nin, hazine arazisi üzerinde olması nedeniyle yıkılmasına ve demirbaş eşyaları ile yıkımından elde edilecek hurda gelirlerinin satılarak alacağın tahsil edilmesine karar verildi.
Polis eşliğinde iş makineleriyle otele gelen M.Y.'nin avukatları otelin boşaltılmasını istediler. Oteldeki 300 müşteri başka otellere yerleştirildi ve eşyalar otelden çıkarıldı.
Aradan birkaç saat geçtikten sonra tarafların anlaştığı bildirilerek, eşyalar yeniden otele taşındı.

-DUYARLI HAREKET EDİN ÇAĞRISI-
Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, olayla ilgili yaptığı açıklamada, alacak anlaşmazlığı nedeniyle 2002'den beri süren hukuksal süreç sonucunda otelin boşaltıldığını söyledi.
Turizmin ivme kazandığı ve günde 50-60 bin turistin Antalya'ya giriş yaptığı bu günlerde böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Acar, ''Ancak sonuçta hukukun verdiği karar. Bizim için orada konaklayan 300 kadar Rus ağırlıklı misafirimizin mağdur olmaması önemliydi'' dedi.
Turistleri getiren acenteyle görüşerek kısa sürede müşterileri, standardı daha yüksek otellere yerleştirdiklerini ifade eden Acar, ''Otel boşaltılırken plajdalardı. Plajdan döndüklerinde hemen konaklayacakları tesislere yerleştiler. Gönül isterdi ki turizm sezonunda böyle bir uygulama olmasın. Herkesin daha duyarlı hareket etmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Kaynak : aa
Tarihi : 01.07.2009
Haber Grubu : Güncel
Haber Arşivi : arşiv
Bu haber 284 kişi tarafından okunmuş, 0 kişiye tavsiye edilmiş ve 0 okur tarafından yorum eklenmiştir.

Yorum Ekle Tavsiye Et Yazdır Ana Sayfa
Konuyla İlgili Diğer Haberler
Mister Şov en çok Rus turistlerin ilgisini çekiyor
Hırsızlarla baş edemeyince güvenlik şirketi kurdu
Antalya”da 98 bin kişi okuma yazma bilmiyor
Deprem tatbikatı öğrencileri heyecanlandırdı
”Hava kirliliğinin kesin çözümü doğalgazR
Batı Akdeniz Teknokenti”ne doğru..
”AIDS” davası başladı.
Tarihi eserleri jandarmaya satarken yakalandılar
Tarihi Pazar Hamamı restore ediliyor
Antalya”da bıçaklı saldırı: 7 yaralı
Halkbank”ın batık kredileri..
İlk iki ayda 300 bin turist geldi
Subaşı´dan Kumbul´a ziyaret
Çiğ köfte tüketimi...
67 öğrenci tekrar okula alındı
Kaleiçi´ndeki cinayet...
Toprağa gömülü bulunan cesetler..
Dünya Kadınlar Günü´nde miting...
Korkuteli´ne mantar konservesi fabrikası kuruluyor
´Türk kadınına 21.yüzyılda büyük görevler düşecek´
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.
`Güncel` Haber Grubuna Eklenmis En Son Haberler
KONDER, iftarda buluşturdu
Muratpaşa çiçek açıyor
Haydi çocuklar kukla tiyatrosuna
Aktur’da şenlik başlıyor
“Türkiye’nin Okuma Haritası”nı çıkarıldı!
Başkan Evcilmen’den Konuksever’e eğitim desteği
Muratpaşa Belediyesi çalışanlarına iş sağlığı eğitimi
Hibrit Alçı Antalya'da...
Ramazan pidesinin fiyatı belirlendi
Vali Altıparmak'a hoşgeldin ziyareti
Kamu arazileri peşkeş çekiliyor!
Certel iş kadınlarını ağırladı
"Alender" Derneği durmak bilmiyor
"Bebek mamalarında kurşun kalıntısı yok"
ATB'den Konyaaltı Belediyesi'ne ortaklık teklifi
Korkuteli'de 4.1'lik deprem
Çalıştırın şu asansörü
TÜREV Yaşamevleri Projesi Engelliler için hayata geçiyor
Aktur’da pony keyfi
Özgür-Der Antalya Beşkonak'ta...
"Alacak davası otel boşalttırdı" Hakkındaki Yorumlar