Rusya turizm pazarının en güçlü şirketleri arasında yer alan Tez Tour ile Anex Tour, Rusya ve Ukrayna pazarlarından, Türkiye ve Mısır'a turist gönderilmesi operasyonlarında ''stratejik ortaklık'' yapma kararı aldı. 
Her iki şirket tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Rusya turizminde en büyük pazar payına sahip olan Tez Tour ile Anex Tour'un stratejik işbirliği içine girdikleri bildirildi.
Bu yıl itibarıyla başlayacağı belirtilen stratejik ortaklığın, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Mısır başta olmak üzere, her iki şirketin etkin olarak faaliyet gösterdiği 20'yi aşkın ülkedeki operasyonları kapsayacağı bildirildi.
Açıklamada, Rus pazarının son yıllarda ciddi oranda büyümesinin, üretim ve ürün maliyetleriyle partnerlerin ve oyuncuların sayısındaki artışın, daha bütünleşik bir pazar politikası yürütme ihtiyacını doğurduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:
''Tez Tour'un liderliği çerçevesinde girilen bu işbirliği kapsamında 2009 yılı itibariyle başta Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Mısır olmak üzere tüm diğer ülkelerdeki faaliyetlerde her iki şirket stratejik ortak olarak hareket edecek ve ortak çıkarlar doğrultusunda bir araya gelecektir. 2009 yılında, başta otel kontratları olmak üzere, uçak alım ve programları, teknoloji transferi ve incoming operasyonları konularında tam bir açıklık ve işbirliği içerisinde hareket edilecektir. Bu işbirliği ile hedeflenen sonuç, hızlı büyüyen ve dengeleri oturmamış bir pazardaki iniş çıkışlardan en az zararı görerek, dayanışma içinde yola devam etmek ve ayrılmaz ortaklarımız olarak gördüğümüz otellerin daha geniş bir yelpaze içinde satılabilirliğini arttırmaktır.''
Açıklamada, oluşturulan bu işbirliğinin pazardaki diğer tur operatörlerine de örnek olması gerektiği ifade edilerek, iki şirketin stratejik ortaklığının hem Türkiye turizmi hem de gelişen pazarlar için büyük bir yenilik ve yerinde bir hamle olduğu vurgulandı.