Türk Kızılay’ı tarafından yürütülmekte olan Güvenli Kan Temini Projesi’ne Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nden (AGC) destek geldi. AGC Başkanı Mevlüt Yeni kan bağışında bulunarak Kampanya’ya destek veren ilk kişi oldu. 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Türk Kızılayı Antalya Şubesi Başkanı Dr. Cengiz Nizam, Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Haluk Uyanık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gazeteciler Cemiyetinde kampanya ile ilgili ortak bir açıklama yaptı. Yapılan işbirliğinin önemine değinen AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Güvenli Kan Temini Projesi’ne destek vermek için buradayız. İlk kanı bağışlayarak desteğimizi gösteriyoruz” dedi.
Bağış öncesinde konuşan Başkan Yeni, “bir damla kan, bir can demek” olduğunu belirterek, “İnsanın başına önemli bir olay gelmeyince kan bağışının ne denli önemli olduğunu anlayamıyor. Oysaki kan bağışının öneminin başımıza bir şey gelmeden de farkında olmalıyız. İşte bu tür kampanyalara destek vermek önceden alınan çok önemli bir tedbirdir.” diyerek konunun önemine dikkat çekti.
Kan bağışı yapabilecek durumda olan gazeteciler gerek kanlarıyla veremeyecek durumda olanların da yapacakları haberlerle bu kampanya destek vermesini isteyen Başkan Yeni, “Kan bağışına destek vermek için illaki kan vermeye gerek yok. Meslektaşlarımın yapacağı iki satırlık bir destek haberi milyonları harekete geçirebileceğinden çok daha fazla önemsiyoruz. Bu anlamda kan verebilecekler kanlarıyla veremeyeceklerin de kalemleriyle bu kampanya ya destek vereceklerine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Türk Kızılay’ı tarafından yürütülmekte olan Güvenli Kan Temini Projesi’ne kapsamında hedeflenen amacı anlatan Türk Kızılayı Antalya Şubesi Başkanı Dr. Cengiz Nizam, “Kızılay Kan Merkezi ile kardeş kuruluşuz. Antalya örnek olsun istiyoruz. Teklifimizi ilk AGC Başkanı Yeni’ye ilettiğimizde ‘Elimizi taşın altına koyarız’ sözüyle bize destek verdi. Bağış kampanyaları ile ihtiyacın sadece yüzde 40’ı karşılanıyor. Bu kampanya ile 500 bin olan bağış sayısını bir milyona çıkarmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Dr. Haluk Uyanık ise, Antalyalıları her zaman kan bağışına beklediklerini belirterek; “Merkezimize herkesin uğramasını istiyoruz. Vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor” diye konuştu.