Bugun...


Aksu Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı
Tarih: 05-06-2024 16:48:58 Güncelleme: 05-06-2024 16:48:58 + -


Aksu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı İsa Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2024 16:48

Aksu Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı

Aksu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı İsa Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. 
Belediyeye ait sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Haziran ayı meclis toplantısında mecliste grubu bulunan tüm partiler tarafından hazırlanan ortak bildiri metni ile İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırıları kınandı. Uluslararası hukuku hiçe sayarak, sivilleri hedef alan İsrail’in son Refah saldırılarında katliam yaptığı belirtilen ortak bildiri metninde, Filistin de yaşananların bir din, bir ırk ve bir bölge meselesi değil, insanlık meselesi olduğu vurgulandı.  
Belediye Başkanı İsa Yıldırım ortak bildiri metninin mecliste okunmasının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Filistin’de yaşananlar içimizi sızlatan bir vaka. Bugün Filistin’in başına gelenler bizimde başımıza gelebilir. İsrail’de vicdan diye bir şey yok. Bugün İsrail; çocukmuş, kadınmış, ihtiyarmış demeden, acımadan tüm canlıları katleden bir vahşi ırk, bir devlet haline gelmiştir. Bu yüzden hepimizin üzerine düşen görevler var. Bu görevler nelerdir? Türk Milleti asla kendi arasında etnik köken, din gibi ayrımcılıklara kapılmamalı ve birbirine düşman olmamalıdır. Bunun iki yolu var. Birincisi birbirimizi seveceğiz. İkinci ise devletimiz için varımızı yoğumuzu harcayacağız, devlet malına sahip çıkacağız ve hep birlikte çok çalışacağız” dedi.
Mecliste ortak bildiri metninin okunmasının ardından grup sözcüleri önemli gün ve haftalara değindi.  CHP Grup sözcüsü Mustafa Oruç tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için adalet isteyerek “Hukuka, demokrasiye, adalete ve halk iradesine inanan herkes adına, 11 Haziran’da gerçekleştirilecek duruşmada Mesut Kocagöz için adalet istiyoruz. Mesut Kocagöz yalnız değildir. ” dedi.
Haziran ayında kutlanacak Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni eden grup sözcüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan babalar gününe değinerek, tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı. Haziran ayında okulların tatile girecek olması nedeniyle tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller dileyen grup sözcüleri ayrıca 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.  Grup sözcülerinin temennilerine katıldığını dile getiren Başkan Yıldırım ise şunları söyledi;  
“Belediye Meclisimizde ilçemizle ilgili aldığımız tüm kararlarımızdan artık vatandaşlarımız anında haberdar olabilecek. Bugün itibariyle belediyemizin sosyal medya hesaplarından meclis toplantılarımızı canlı olarak yayınlamaya başladık. Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımız aldığımız tüm kararlardan anında haberdar olacaklar" dedi.
İlgili gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği meclis toplantısında, komisyonlardan gelen gündem maddeleri ise kabul edildi.                                         
Aksu Belediyesi Basın Servisi





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKSU Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI